Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

5 decoratie-ideeën voor kleine slaapkamers

Een kleine slaapkamer inrichten kan vaak een uitdaging zijn vanwege de compacte ruimte, maar we hebben een paar slimme tips voor het benutten van de ruimte die je wel hebt om je te helpen de illusie van een grotere kamer te wekken. Hier zijn 5 tips om je kleine slaapkamer in te richten.

5 tips om je kleine slaapkamer in te richten.

  1. Maak secties aan.

Omarm de kleinschaligheid van een ruimte en maak het extra gezellig met een gordijn rond het bed. Geef de muren betekenis met verf, kunstwerken of behang om persoonlijkheid in te brengen zonder ruimte in beslag te nemen.

  1. Wees creatief met opbergen.

Als je een piepkleine slaapkamer hebt, moet je creatief en strategisch omgaan met bergruimte, anders vind je nooit wat je zoekt zonder een grote puinhoop te maken. Het zou verstandig zijn te overwegen een bed te kopen met extra bergruimte eronder of met lades; dit biedt dan extra bergruimte.

  1. Gebruik grotere maar minder meubels.

Een kleine ruimte inrichten met slechts een paar grote stukken in plaats van een grote hoeveelheid klein formaat meubels kan de ruimte juist groter doen aanvoelen. Weersta de neiging om al je meubels tegen de muren op te duwen. Als je ruimte achter de meubels laat, doet dat de kamer ruimer lijken dan ze is.

  1. Heb een kleiner hoofdeinde.

Je hebt geen groot hoofdbord nodig dat de hele muur in beslag neemt. Kies in plaats daarvan een dunner, korter hoofdeinde. Op die manier hou je muurruimte over voor andere vormen van inrichting, zoals kunst of planken.

  1. NEUTRAAL PALET

Als je met een kleine ruimte werkt, is een neutraal palet ideaal. Ga voor natuurlijke kleuren, en blijf er in de hele ruimte bij. Ga in een slaapkamer bijvoorbeeld voor witte katoenen lakens, een wit linnen dekbed, hiermee bereik je een gelaagde uitstraling zonder te vertrouwen op felle kleurknallen.

3 tips om een kleine slaapkamer in te richten.

  • Gebruik neutrale kleuren.
  • Maak meer ruimte.
  • Voeg voorwerpen toe aan je muren.

Voor meer creatieve huisdecoratietips, lees hier onze vorige blogs. Om de juiste meubelstukken voor je kleine slaapkamer te kiezen bekijk je hier onze variatiestukken.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen