Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe creëer je een eethoek buiten

Als het warme weer nadert, is buiten eten iets waar onmiddellijk aan gedacht wordt. Er gaat altijd een goed gevoel uit naar buiten dineren, of het nu gaat om een ontbijt op het terras, een picknick lunch, koffie op het terras, of een chique avondmaal op een zomeravond – dit maakt gelukkige momenten met vrienden en familie altijd een beetje meer gedenkwaardig. Als je ruimte beschikbaar hebt voor een eethoek buiten kan dat een oplossing bieden om van het zomerweer te genieten. Transformeer je buitenruimte met deze handige inrichtings tips. Hier zijn 5 stappen om een eethoek buiten te creëren.


5 Stappen om een eethoek buiten te creëren.

1. Kies de juiste meubelstukken.
Als je je buitenruimte hebt uitgekozen, moet je die inrichten met de juiste eetmeubelen. Buitenmeubilair wordt van verschillende materialen gemaakt en alle materialen hebben hun voor- en nadelen. Wat voor jou de juiste keuze is, hangt af van de grootte van je ruimte. Enkele meubelstukken die je kunt overwegen zijn, Barkrukken en hoge tafels, plastic of ronde tafels en stoelen, of houten picknicktafels. Wees voorzichtig met het soort materiaal dat je kiest, want hoewel het zomer is kan er kans zijn op regen, en niet alle materialen zijn waterdicht.


2. Dineer onder een schaduw of afdak.
Het toevoegen van een overkapping in de schaduw is een fantastische investering om het hele jaar door buiten te kunnen eten. Buiten dineren betekent blootgesteld worden aan veranderlijk weer, van felle zon tot een onverwachte buienstorm. Om de gebeurtenis comfortabel te houden en te beschermen tegen regen, kies je een eetset met een parasol, of voeg je er zelf een toe. Deze optie is vooral handig voor blootgestelde buitenruimtes en terrassen.


3. Voeg buitenverlichting toe.
Veel lampjes ophangen en lantaarns op zonne-energie, zorgen gegarandeerd voor een feeststemming. Verlichting wordt meestal beschouwd als een verplicht element bij elk buitengebeuren, zodat je in het donker je weg kunt vinden, maar het is zeker ook een manier om meer sfeer te scheppen. Een eethoek kan ’s avonds prachtig zijn, met de toevoeging van verlichting.


4. Voeg een beetje sfeer toe.
Overweeg een middenstuk van bloemen, en ook planten rond de eetruimte, vooral als je huis van nature niet veel groen heeft. Je kunt ook luidsprekers opstellen om wat muziek te hebben terwijl je eet, zolang het maar zacht genoeg is om de gasten te laten overpraten en je je lieftallige buren niet stoort. Als je op koelere avonden buiten eet, moet je ervoor zorgen dat iedereen het zo warm mogelijk heeft. Dit betekent dat je stoelen van dekens of imitatie schapenvachten moet voorzien. Door dekens, omslagdoeken, misschien terrasverwarmers, en zelfs een vuurplaats aan te brengen is comfort gegarandeerd.

5. Creëer meerdere zitmogelijkheden.
Als je patio groot genoeg is, kun je de ruimte veelzijdig houden met verschillende zitmogelijkheden. Meerdere zitjes creëer je om plaats te maken voor veel gasten. Perfect voor grote gezelschappen of royaal bemeten gezinnen. Deze patio kan als twee aparte zones fungeren. Zitplaatsen om te kletsen en een eetset om te eten, of ze kunnen bij elkaar gezet worden voor een chille eethoek met veel ruimte om te ontspannen.

3 tips om te volgen bij het creëren van een eethoek buiten.
– Kies het juiste meubilair.
– Voeg een schaduw toe.
– Maak het comfortabel.


Wil je een eethoek buiten creëren? Bekijk hier onze ruime keuze aan meubelen. Voor meer tips voor het inrichten van je huis, bekijk je onze vorige blog hier.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen