Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe gebruik je een vloerkleed om je decoratieve stijl te verbeteren

Het vloerkleed wordt beschouwd als het middelpunt van elke woninginrichting, dit ene essentiële stuk dat de stemming van elke kamer kan beïnvloeden. Het kiezen van het perfecte vloerkleed is moeilijk omdat vloerkleden zo duur zijn en zo veel keuzemogelijkheden hebben. Er zijn vele vormen, maten, en zelfs kleurpatronen, waardoor je gemakkelijk de verkeerde beslissing neemt en het decor van de kamer verpest, en je waarschijnlijk een nieuw zult moeten kopen. Hier zijn een paar tips die elke binnenhuisarchitect zou moeten overwegen bij het kiezen van een vloerkleed.

5 manieren om een vloerkleed te gebruiken om je decoratieve stijl te verbeteren.


1. Gebruik vloerkleden die bij de stijl van de kamer passen.
Wanneer de meeste mensen een vloerkleed kiezen, is dat meestal om een bepaalde look samen te brengen, een voorbeeld kan zijn om bij een bepaald kleurenschema te passen waar ze voor gaan. Als je een vloerkleed voor je woonkamer kiest is een handige tip om te proberen een vloerkleed te kiezen dat bij je gordijnen en bankkussens past. Als je het vloerkleed eerst kocht, dan gebruik je het als basiskleur van de kamer en koop je daarna andere meubelstukken die erbij passen.


2. Kies de juiste maat.
Niemand wil een vloerkleed dat te groot of te klein is, dus het is altijd aan te raden om vóór je aankoop te meten. Een gemakkelijke tip bij het opmeten is om met schilderstape af te tekenen hoe groot je het vloerkleed zou willen hebben, als je dat gedaan hebt gebruik je een meetlint om de omtrek op te meten. Zo weet je de precieze maat vloerkleed die je nodig hebt zonder fouten te maken. Heb je geen meetlint, dan neem je de gewone kamermaat en vermindert die met 2 voet, dit geldt alleen voor tapijten van grote afmetingen.


3. Verdeel je kamers.
Meerdere vloerkleden worden vaak gebruikt om in een open ruimte de ene kamer van de andere te scheiden. Je kunt een middelgroot vloerkleed in je woonkamer gebruiken en ook in je eethoek om duidelijk te maken dat het allebei verschillende kamers zijn. Een andere truc kan zijn om een groot vloerkleed alleen de ruimte van de woonkamer te laten bedekken en de eetkamervloer zonder vloerkleed te laten.


4. Vloerkleden voor buiten.
Als je een afgesloten terras of patio hebt plaatsen voelt het wat completer aan als je er een vloerkleed voor buiten legt, want dat kan die ruimte omtoveren in een gezellige leefruimte, Een tip zou zijn om een middelgroot vloerkleed te gebruiken dat groen of bruin is, zodat het opgaat in de buitenuitstraling. Als je terras of patio niet in een gesloten ruimte ligt, is het aan te raden een weerbestendig en waterdicht vloerkleed te nemen om schimmels en meeldauw te voorkomen.

5. Laagjes leggen is de nieuwe trend.

Als je het een beetje moeilijk vindt om één vloerkleed voor een kamer te kiezen, kun je de gelaagdheidtechniek proberen. Deze techniek bestaat uit het in lagen leggen van een vloerkleed boven op een ander. Leg een groot effen vloerkleed op de bodem dat het grootste deel van de vloer bedekt, en gebruik er dan een kleiner decoratief vloerkleed bovenop. Het grote vloerkleed moet aan de buitenkant van het kleine vloerkleed te zien zijn om er zeker van te zijn dat je de juiste uitstraling hebt.

3 tips om rekening mee te houden bij het inrichten met een vloerkleed.
-Zorg dat het een uitstraling samenbrengt.
-Meet altijd voordat je een groot vloerkleed kiest.
-Wees niet bang voor patronen en verschillende stijlen.

Als je op zoek bent naar meer vloerkleed opties om wat meer opwinding in je huis te brengen, bekijk dan onze grote verscheidenheid hier bij Kelvi.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen