Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe groene kleur te gebruiken voor interieur design

Groen is de kleur die het meest voorkomt in de natuur en is verbonden met leven, vruchtbaarheid, natuur, harmonie, frisheid, vrijheid. Het is de meest ontspannende kleur voor het oog. Omhullend, rustgevend, verfrissend, tonisch, groene kleur ontspant zowel geestelijk als lichamelijk, brengt een goed humeur, ontspanning, meditatie, evenwicht, fantasie, aangenaam, ontspannend en kalm, intense indruk van frisheid, vergemakkelijkt het loskoppelen van nervositeit, het gevoel ver weg te zijn in de ruimte en vanwege deze vele effecten, wordt groen met succes gebruikt op vele gebieden. Het heeft een veelheid aan tinten en zelfs dit jaar is het een trendy kleur zoals u al weet als een van de 10 meest vooraanstaande tinten voor dit jaar, precies één tint groen en dat is kaketoe.

Over binnenhuisarchitectuur gesproken, het zijn de kleuren waardoor een huis persoonlijkheid kan krijgen, die verschillende optische illusies creëren en ook een sterke invloed hebben op ons psychologisch niveau. Het gebruik van groen in interieur design met passende andere tinten groen of met andere kleuren met een goed omlijnde bestemming kan speciale effecten hebben. Gebruik deze kleur vooral wanneer u een frisse en natuurlijke sfeer wilt inspireren.

  1. In de juiste hoeveelheden kan groen met succes worden gebruikt in bijna elke kamer, de woonkamer is er een van. In zo’n kamer kan groen op een accentmuur, op meubels, sierkussens, vloerkleden, accessoires, schilderijen, verlichting, vazen, in combinatie met andere kleuren naar eigen smaak. Kiest u bijvoorbeeld voor een groene bank, dan wordt deze het middelpunt van de woonkamer en geeft een moderne frisse uitstraling.
  2. Als u groene kleur wilt gebruiken op grotere oppervlakken, gebruik het dan voor badkamers, slaapkamers en studeerkamers, omdat het een sfeer van rust en vrede opwekt, ontspannend, goed voor zowel slaap als voor intellectuele activiteiten, maar ook voor een goed bad. In combinatie met blauwe tinten is het perfect voor uw slaapkamer, van beide is aangetoond dat ze de bloeddruk en de hartslag verlagen. Een alternatief is om te kiezen voor gordijnen en groen beddengoed.
  3. Deze kleur geeft een gevoel van frisheid en verhoogt de eetlust, dus het wordt veel gebruikt voor eetkamer of keukens ontwerpen in combinaties met andere kleuren die soortgelijke effecten heeft, zoals rood, oranje en zelfs geel. Ze werken als een uitnodiging om van uw dagelijkse maaltijden te genieten. Als u ons niet gelooft, neem dan bijvoorbeeld een beroemd restaurant, Mcdonald’s, waar als u aandacht besteedt aan de gebruikte kleuren, u zult zien dat het precies deze zijn. Als het budget het niet toelaat om accentmuren, meubels of tegels in groene tinten te hebben, dan kunt u het groen in uw keuken invoeren door middel van accessoires: mediaborden, peper en zout accessoires, flessen, schalen, dozen en diverse containers voor specerijen, borden met fruit en groene groenten. U kunt ook kiezen voor een groen behang. Het kan ook andere kleuren hebben en kan gestreept, met bloemenprint of een andere kleur zijn.
Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen