Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe je een open ruimte kunt zoneren met speciale ruimtes

Huiseigenaren brengen nu meer tijd thuis door en zoeken daarom naar manieren om elke centimeter beschikbare ruimte te benutten. Er is een nieuwe trend om een multifunctionele grote ruimte om te vormen tot kleinere specifieke ruimtes om te ontspannen, te werken, te eten en te slapen. Geef je huidige ruimte een nieuwe bestemming met deze eenvoudige ideeën om open-plan kamers in te delen zonder muren te bouwen of een grote verbouwing aan te vatten. Deze open-plan zones kunnen tijdelijke maatregelen zijn die je wegklapt als je ze niet nodig hebt, of meer permanente structuren om een grote lege ruimte een doel te geven. Probeer verschillende materialen uit en laat je inspireren door deze creatieve oplossingen om de ruimte in je huis te beheren.


5 manieren om een open ruimte te zoneren met speciale zones.


1. Leg verschillende vloeren neer.
Er zijn veel voordelen aan het gebruik van verschillende soorten vloerbedekking voor verschillende ruimtes in dezelfde ruimte. Visueel helpt het de ruimtes te scheiden, en praktisch werkt het geweldig. In de keuken kun je tegels hebben die gemakkelijk schoon te maken zijn, zodat het geen probleem is met gevallen voedsel om te gaan. Maar in het eetgedeelte kun je hout leggen, dat meer grip onder de voeten geeft en een warm gezellig gevoel.


2. Leg meerdere vloerkleden.
Als het veranderen van de vloer geen optie is, zijn vloerkleden het op een na beste. Ze scheppen focus in een open ruimte, waaromheen je meubels kunt groeperen voor verschillende taken als eten, loungen, kletsen, werken, enz. Je kunt zelfs de sfeer van de ruimte bepalen in de stijl van het vloerkleed dat je kiest. Zo suggereert een imperfect geweven vloerkleed informeel en rustgevend, een heel kleurrijk vloerkleed wijst op plezier en creativiteit, terwijl een antiek patroon een meer formele ontspanningsruimte kan aankleden.


3. Schaf een hoekbank aan.
Een L-vormige bank is niet alleen geweldig voor extra loungeruimte; hij kan ook geplaatst worden om een deel van een grotere kamer visueel in een hoek te zetten. Wees bij je bestelling echter voorzichtig met het kiezen van een links of rechts ontwerp. Als je het verkeerd doet, neem je uiteindelijk meer ruimte in dan je bedoeld had.


4. Verf de muren in een andere kleur.
Een scheiding tussen ruimtes aanbrengen kan zo eenvoudig zijn als het oppakken van een verfkwast. Een voorbeeld kan zijn de keuken blauw te schilderen en een diep grijs-taupe voor het eetgedeelte. Gele accenten en donkere houten vloeren houden een visueel verband zodat het kleurenschema perfect is. Als je huis bijna helemaal één kleur heeft, kun je slechts één muur een andere kleur schilderen voor een ander zone-effect.


5. Verschillende meubelopstellingen.
Hoe je je meubels rangschikt is de sleutel als het gaat om het creëren van zones in open ruimten. Gebruik volumineuze meubels, zoals banken, fauteuils, en eettafels, om als ankerpunten voor elke zone te fungeren, en plaats ze dan naar hoe je de ruimte wilt laten vloeien. Gebruik open boekenkasten of vrijstaande rekken als alternatieve manier om een scheiding aan te geven als je iets minder volumineus tussen verschillende ruimtes wilt.

3 tips om te volgen bij het creëren van zones in een open ruimte.
– Maak gebruik van vloerkleden.
– Verf een muur of twee.
– Gebruik grote meubels voor verdeling.


Wil je zones in je huis creëren? Bekijk hier onze verscheidenheid aan meubelstukken waarmee je dat kunt doen. Voor meer tips voor woninginrichting, bekijk je hier onze vorige blogs.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen