Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe je eettafel te stylen

Hoewel veel mensen een eettafel in huis hebben, is het veilig te zeggen dat niet iedereen rond de tafel zit om te eten. Vaak zitten mensen voor de televisie of een ander deel van het huis te eten. Als de eettafel niet gebruikt wordt om aan te eten, biedt ze een enorme ruimte voor wat inrichting en styling. Als je je eettafel echter wel gebruikt, maar je hebt een etentje voor de boeg en je wilt er wat meer stijl aan geven, dan hebben we een paar tips voor je. Er zijn allerlei mogelijkheden, zoals een tafelkleed neerleggen, kaarsen en bloemen toevoegen, enz. maar dit kan wat moeilijk zijn om te beslissen, daarom willen we je graag helpen met deze handige tips. Hier zijn 5 manieren om je eettafel te stylen.

5 manieren om je eettafel te stylen.

1. Planten, bloemen, en vruchten.
Een vaas of twee, gevuld met mooie bloemen of groene bladertakken, brengt kleur in je eetkamer. Dit is een heel natuurlijke manier om wat leven en in je eetkamer te brengen en tegelijk een statement te maken. Planten zijn momenteel populair als het om binnenhuisdecoratie gaat. Ze gebruiken om je eettafel te stylen is een geweldig idee. Denk aan levendige kleuren, en oversized is meestal beter als de tafel niet gebruikt wordt, maar houd altijd rekening met de grootte van je tafel. Ga bij de keuze van een pot altijd voor contrast, zoals een betonnen pot op een houten tafel.


2. Gebruik een tafelkleed.
Als je minder meer vindt, dan is een tafelkleed misschien alles wat je nodig hebt om je lege eetkamertafel te versieren. Afhankelijk van je smaak kun je gaan voor een eenkleurig tafelkleed of een veelkleurig met patronen. Het tafelkleed van je keuze hoeft niet per se de hele tafel te bedekken, er zijn tafelkleden met kwastjes die gebruikt worden om een centraal middelpunt van je tafel te maken. Deze zijn voor een meer minimalistische aanpak.


3. Unieke vazen.
Wie zegt dat je een plant of bloemen in je vazen moet zetten? Vazen kunnen ook als decoratief stuk gebruikt worden. Of ze nu van metaal, glas, of hout zijn, dit meubelstuk is perfect om samen te groeperen in het midden van een eettafel. Een 3-delige marmeren vaas in verschillende vormen en maten is een eenvoudige zeer effectieve manier om je tafel te stylen. Glazen vazen kunnen ook mooi staan in een groepering. Wees niet bang voor gekleurde vazen, deze kunnen gebruikt worden om een knaller aan je eettafel te geven.

4. Het organiseren van een eettafel.
Als je een evenement of diner organiseert, zijn er belangrijke voorwerpen die je altijd bij je moet hebben om je eettafel aan te kleden.
Het eerste waar je aan moet denken is het platgoed en het bestek. Afhankelijk van het menu dat je serveert, leg je in lagen de nodige maten borden, eventueel aangevuld met een schaal. Waterglazen en wijnglazen moeten ook van tevoren klaargezet worden. Voor stijl op restaurantniveau, een indeling van zowel witte als rode wijnglazen op de eettafel. Voeg servetten en waterkannen toe en maak een mooi middenstuk.


5. Leg er een vloerkleed onder.
Een vloerkleed is een goede manier om warmte, kleur, en stijl aan je kamer toe te voegen. Het kan ook gebruikt worden om de eethoek in een open woonruimte te ‘zoneren’. Als je toch voor een vloerkleed kiest, zorg dan dat het groot genoeg is om alle stoelen op te zetten, zodat de ruimte niet krap aanvoelt. Hoe groter het vloerkleed, hoe groter de eetruimte zal aanvoelen.

3 tips om je eettafel mee in te richten.
– Maak een middenstuk.
– Gebruik planten en vazen.
– Leg een vloerkleed onder de tafel.

Zoek je nieuwe manieren om je eettafel te decoreren, bekijk dan hier onze verscheidenheid aan artikelen. Voor meer huisdecoratietips, bekijk onze vorige blogs hier.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen