Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe je huis inrichten met verschillende soorten lampen.

Lampen zijn er in allerlei maten, vormen, kleuren en texturen en ze geven een decoratieve toets aan zowat elke kamer. Lampen kunnen de stemming veranderen en tegelijk je verlichting verbeteren. Als je er een kiest moet je nadenken over een stijl die zowel de activiteiten in de kamer past als het bestaande kleurenschema en de inrichting verbetert. Hier zijn enkele belangrijke tips om te volgen bij het inrichten van een kamer met een lamp.


5 manieren om een kamer met lampen in te richten.


1. Kies de juiste lampenkap.
Bij het plaatsen van een tafellamp is een lampenkap het beste hulpmiddel om rekening mee te houden. Slanke sokkels en trommelvormige lampenkappen kunnen hoogte en drama aan de ruimte toevoegen zonder je andere decoraties te overheersen. Witte of ivoorkleurige tinten leveren meer helderheid dan donkergekleurde lampenkappen.


2. De juiste plaatsing is essentieel.
Beslissen waar je ze neerzet is net zo belangrijk als de juiste kiezen. Plaats je lampen op plaatsen waar ze nodig zijn, zoals bed-, bank-, of bijzettafels. Vloerlampen kunnen gebruikt worden om hoeken en leesplekken te verlichten. Als je twee lampen op één tafel zet, zet ze dan minstens twee tot drie meter uit elkaar om het licht over de kamer te verdelen.


3. Kies de juiste maat.
Zorg ervoor dat de grootte van je lamp geschikt is voor de plaats. Een grote lamp op een kleine tafel zetten kan er misvormd uitzien en een grote kans hebben om omgestoten te worden. Heb je een hoog nachtkastje, dan is het verstandig een kortere lamp te kiezen. Kies een lamp waarbij de onderkant van de kap zich op je ooghoogte bevindt als je zit of rust.


4. Probeer verschillende paren uit.
De tafellamp die je kiest moet niet alleen passen bij de stijl van de kamer, maar ook iets toevoegen aan de andere lagen van verlichting die er zijn. Probeer voor een meer unieke uitstraling twee totaal verschillende tafellampen met gelijksoortige kleuren of vormen te mengen om de kamer een andere uitstraling te geven.


5. Overweeg de textuur en de kleur.
Als je kleur of textuur aan een kamer moet toevoegen, kan de keuze van de juiste textuur en kleur van de lampenkap je precies dat geven. Dit moet in staat zijn het juiste contrast te vormen met je verf, behang en zelfs meubels. Als je nog meer licht in een kamer wilt verspreiden zal een donkere kleur en dikke textuur dat niet doen.

3 tips om te volgen bij het inrichten van je huis met lampen.
-Denk na over de plaatsing.
-Laat een andere inrichting er niet door overheersen.
-Lampenkappen zijn een sleutelelement.


Kun je een van deze tafellampentips toepassen om je huidige inrichting te verbeteren? Denk je erover je decoratieve stijl te veranderen met een paar nieuwe lampen? Bekijk onze verscheidenheid aan lampen hier.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen