Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe kun je een kleine tuin inrichten?

Of het nu gaat om een kleine tuin, piepklein terras, of en petite patio, een kleine buitenruimte inrichten is nooit gemakkelijk, maar niet onmogelijk. Kleine tuinen hebben veel meer mogelijkheden dan je misschien beseft. Met een beetje creativiteit en slimme meubelkeuze kan je tuin in een mum van tijd perfect stijlvol zijn. Met de warmere maanden in aantocht ben je misschien op zoek naar een paar tuintips en -hacks om het zomerse toevluchtsoord te creëren.Deze kleine tuin ideeën hebben kunnen je helpen door de inspiratie te geven om stijl in je huis te brengen, ongeacht je inrichtingssmaak. Hier zijn 5 manieren om een kleine tuin in te richten.

5 manieren om een kleine tuin in te richten.

1. Fleurige meubels brengen leven in een tuin.
Felgekleurde meubels en versieringen kunnen een toon zetten voor je tuin. Een keuze uit felle kleuren laat de planten opvallen tegen de kleurige stukken op de achtergrond. En niet te vergeten: het brengt je ruimte tot leven. Als je geen grote fan bent van felle meubelstukken kun je ook overwegen felle kleuren te schilderen op muren en hekken helpt om diepte aan de ruimte te geven.


2. Voeg wat verlichting toe.
Tuinverlichting wordt meestal als verplicht beschouwd zodat je in het donker je weg kunt vinden, maar het is zeker ook een manier om meer sfeer in de tuin te scheppen. Een kleine tuin kan ’s avonds prachtig zijn, met de toevoeging van hanglampen. Je kunt sprookjesachtige lichtjes aan de bomen hangen of rond de omtrek van de tuin, als je je planten wilt uitstallen dan kun je potverlichting kopen. Dit zijn lampjes die je in de pot van een plant of bij de plant plaatst, zodat ze ’s nachts kunnen vonken.


3. Voeg tuinkunst en sculpturen toe.
Er is op het ogenblik een echte trend voor beeldhouwwerken in kleine tuinen. Kies een beeldhouwwerk dat volgens jou definieert wie je bent. Een beeldhouwwerk kan een landschap verfraaien, maar het is niet verplicht. De stijl van je huis of tuin kan invloed hebben op welk beeldhouwwerk je kiest. Als je een tuin in Japanse stijl hebt, kun je je voor dat thema het beste houden bij lantaarns of een buddha beeld. Voor een huis in traditionele stijl kies je misschien een formeel beeld of een abstract kunststuk. De grootte van het beeld kan je tuin kleiner of groter doen aanvoelen. Kies in kleinere tuinen geen groot stuk dat het grootste deel van de tuin in beslag neemt.


4. Zitmeubilair is belangrijk.
Meubilair in een kleine tuin kan veel effect hebben, maar te veel kan rommel scheppen en kostbare ruimte innemen die je later misschien nodig hebt. Kies in plaats van grote banken of omvangrijk zitmeubilair voor compacte opties zoals een klein tafelstel en stoelen. Je kunt er altijd een beetje kussen bij doen om meer comfort te creëren. Hier het middelpunt van je tuin van maken is ook een mooie manier om de ruimte af te bakenen. Inklapbare bistrotafels en -stoelen kun je gemakkelijk opbergen als ze niet gebruikt worden en ze zijn licht genoeg om het opzetten een fluitje van een cent te maken.


5. Verticaal planten.
Plaats een of twee mooie bloembakken met een plant die in de hoogte groeit. Bamboe is hier een voorbeeld van. Zo krijg je mooi groen in de tuin. Grotere planten zijn altijd beter voor een kleine tuinruimte, grote planten in grote bloempotten zetten is ook een mooie manier om hoogte te creëren. Als je liever kleinere planten hebt, plaats ze dan verticaal, hoogte is altijd belangrijk in kleine ruimtes.


3 tips voor het inrichten van een kleine tuin.
– Voeg wat licht toe.
– Plant verticaal.
– Zitgelegenheid is belangrijk.

Ben je geïnspireerd door deze tips om je kleine tuin te stylen? Kijk dan hier naar onze verscheidenheid aan voorwerpen die je kunt gebruiken om je tuinruimte te verfraaien. Voor meer tips voor woningverbetering en inspiratie, bekijk je hier onze vorige blog.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen