Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe kun je een staande plank in je huis decoreren?

Planken stylen is in 2020-2021 behoorlijk populair geworden, het wint alleen maar aan populariteit als een manier om een persoonlijk en stijlvol tintje aan onze huizen te geven. Door planken en boekenkasten te versieren voorkom je ook dat kamers er kaal en saai uitzien. Weten hoe je planken kunt stylen kan nogal moeilijk zijn, vooral op basis van het soort plank dat je hebt. Als je een paar kale planken hebt die je al tijden stress bezorgen bij je pogingen ze te versieren, dan vind je hopelijk wat inspiratie en know-how om ze eindelijk te versieren met deze tips. Hier zijn 5 manieren om een staande plank in je huis te decoreren.


5 manieren om een staande plank in je huis in te richten.


1. Boeken zijn een gemakkelijk go-to item.
Boeken gebruiken is een mooie manier om ruimte in te nemen op een lange plank. Je kunt wat kleur in je ruimte brengen door exemplaren te kiezen met ruggen in je favoriete kleuren, of ga minimaal en presenteer twee of drie van je favoriete kaften als een kunststijl. Je kunt wat magische momenten creëren door boeken verticaal en horizontaal op elkaar te stapelen, of door een L vorm te creëren door beide te doen. Je kunt zelfs door elkaar husselen waar je stapels boeken plaatst. Door de plaatsing van boekenstapels door elkaar te halen, houd je de zaak interessant en help je de plankstyling in evenwicht te houden.


2. Voeg een paar planten toe.
Niets brengt meer leven in een kamer dan een beetje plant. Kamerplanten geven een knal van leven en presenteren ook een paar gezondheidsvoordelen. Hoewel de plant visueel aantrekkelijk is, moet je ook aandacht besteden aan de soort pot waarin de plant staat. Door de juiste pot te kiezen creëer je het juiste contrast en de juiste textuur bij het uitstallen van de plant op de plank. Bijvoorbeeld, een messing pot past goed op een zwarte plank.


3. Introduceer decoratieve voorwerpen.
Niets is mooier dan je planken te vullen met de dingen die belangrijk voor je zijn. Pronk met schatten die je meebracht van reizen, toon je prestaties, enz. Afhankelijk van je stijl kun je bijna alles als decoratieve voorwerpen gebruiken. Wees niet bang om met voorwerpen te spelen. Soms zijn het juist de stukken waarvan je denkt dat ze niet zullen werken, die er geweldig uitzien als je een stap terug doet en de plank bekijkt.


4. Voeg kunstwerken en foto’s toe.
Overweeg om kunstwerken of foto’s naar de achterkant van de plank leunend te plaatsen en een klein decoratief voorwerp ervoor. Het voegt persoonlijkheid toe, en je kunt er je creativiteit mee uiten. Als je een grotere plank hebt werken een of twee kunstlijsten van groter formaat ook, maar bedenk bij het stylen van planken dat kunstwerken veel ruimte innemen.

5.Meng het door elkaar.
Mix en match grotere en kleinere voorwerpen om een gelaagde look te creëren. Dat kunnen voorwerpen zijn, sculpturen, verzamelingen, vaten, bloemen; noem maar op. Door grotere en kleinere stukken te combineren ontstaat een evenwichtige uitstraling. Plaats kleine voorwerpen zoals ornamenten, kaarsen, of kleine beeldjes op een boekenstapel om een nog stijlvoller uiterlijk te creëren.


3 tips om te volgen bij het inrichten van een staande boekenplank in je huis.


-Boeken zijn altijd nuttig.
-Voeg wat planten toe.
-Wees creatief met foto’s en kunst.

Voel je je al wat meer geïnspireerd om de staande plank in je huis te stylen? Bekijk hier onze verscheidenheid aan voorwerpen om op je plank te gebruiken om hem een beetje stijlvoller te maken. Voor meer tips voor het inrichten van je huis, bekijk je onze vorige blogs hier.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen