Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe richt je een gang in, in 2021?

Gangen in elk huis hebben altijd de neiging het meeste verkeer te krijgen en zijn vaak de eerste ruimte die jij, en je gasten, zien bij aankomst, dus dit kan beschouwd worden als een van de belangrijkste delen van je huis. Hoewel het op zich misschien niet als een kamer beschouwd wordt, mag het toch niet verwaarloosd worden. Veel mensen lijken dit gebied te verwaarlozen en zich te concentreren op andere delen van het huis die ze belangrijk vinden, maar dit zou bovenaan je to-do lijst moeten staan. Om je hierbij te helpen, geven we je een paar tips om je gang op te fleuren. Hier zijn 5 manieren om je gang in te richten in 2021.

5 manieren om je gang in te richten in 2021.

1. Zet één meubelstuk in de gang.
Als je een erg ruime gang hebt, is het altijd aan te raden er minstens één meubelstuk in te zetten. Ook al wordt je gang als een kleine ruimte beschouwd, dat wil niet zeggen dat er niet wat functioneel meubilair in kan worden gepropt. Er kan een tafeltje of plankje geplaatst worden waarin je je sleutels, lippenstiften, of wat je maar wilt pakken als je het huis verlaat, kunt opbergen.


2. Verbeter je verlichting.
Een mooie halverlichting kan de ruimte omtoveren van donker en somber tot helder en mooi. Hang wandlampen in groepjes of over de gang, die het oog naar de ruimte zullen trekken, waardoor die groter aanvoelt. Vermijd het gebruik van hanglampen met een grote lampenkap. Daardoor blijft het licht maar op één plaats hangen waardoor de rest van de hal er schemerig uitziet. Gerichte wandlampen kunnen een mooi plafond accentueren, en hanglampen kunnen effectief zijn om een kleine ruimte veel groter te doen aanvoelen.


3. Leg een vloerkleed neer.
Leg een vloerkleed neer, of juister nog, een loper om de ruimte af te bakenen en warmte toe te voegen. Een gangloper kan comfort bieden en tegelijk de finishing touch zijn die de inrichtingselementen van je gang samenbrengt. Een kleurige loper kiezen is altijd handig, want het vestigt meer aandacht op de ruimte.


4.Maak een galerijmuur.
Het ophangen van familieportretten, foto’s en kunstwerken is een eenvoudige oplossing om je pad een persoonlijk tintje te geven. Door coördinerende lijsten in één kleur te kiezen krijgt deze muur een meer samenhangende uitstraling. Je kunt besluiten je op één wandgedeelte in de gang te concentreren of uit te breiden door foto’s en kunst door de hele gang te rangschikken om een tentoonstellingsgevoel te creëren.


5. Vergroot ruimte en licht met spiegels.
Spiegels kunnen een gang opfleuren en zelfs groter doen lijken dan hij is. Weerspiegel licht met een uitstalling van interessante spiegels. In kleine gangen ontbreken vaak ramen en spiegels zijn de klassieke lichtversterkende oplossing. Ga voor een mix van ontwerpen en vormen die tegenwicht bieden aan de ruimte.


3 tips om te volgen bij het inrichten van je gang in 2021.
– Lopers/kleden zijn niet verouderd als je denkt.
– Spiegels hebben een dubbel effect.
– Voeg kunst en foto’s toe aan je muur.

Zoek je nieuwe manieren om je gang te versieren? Heb je nieuwe ideeën in gedachten door deze tips? Bekijk dan hier onze verscheidenheid aan artikelen om je te helpen je gang in te richten. Voor meer tips voor het inrichten van je huis, bekijk je hier onze vorige blogs.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen