Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe richt je een studio appartement zo in dat het groter lijkt

Wonen in een studio-appartement stelt je voor een van de moeilijkste opgaven, namelijk het omtoveren van één enkele kamer in een slaapkamer, woonkamer, keuken, kantoor, en mogelijk nog meer. Dat je studio niet zo groot is, wil nog niet zeggen dat hij als een piepkleine slaapzaal hoeft aan te voelen. Er is een veelheid aan creatieve manieren om de ruimte die je hebt te benutten zonder al te veel rommel toe te voegen. Om uit te zoeken hoe je het beste uit een studio appartement kunt halen, geven we hier 5 inspirerende tips die je wat meer hulp kunnen bieden.


5 manieren om een studio-appartement zo in te richten dat het groter lijkt.

1. Scheid je bed van elkaar.
Het enige waardoor een studio als een studio aanvoelt is je bed midden in de kamer te hebben staan, dat voor iedereen zichtbaar is. De beste manier om deze rommelige aanblik te vermijden is een afscheiding te maken tussen je slaapgedeelte en de rest van de ruimte met ruimteverdelers zoals boekenkasten, kamerschermen, of gordijnen. Een boekenplank of staande plank levert dubbele voordelen op, want hij geeft de kamer meer bergruimte en speelt ook als scheidingswand.


2. Instant kantoor.
Creëer een instant kantoor door gebruik te maken van een uitklapbare tafel. Een uitklapbaar bureau is een perfecte oplossing voor een piepkleine werk-thuis-ruimte. Je kunt het gewoon dichtklappen en wegstoppen als je je thuiskantoor weer in de woonkamer, eetkamer of slaapkamer moet veranderen.


3. Verberg je keuken.
Als je een probleem hebt met slapen in de buurt van dezelfde plek waar je kookt, kun je dit vermijden door je keuken te verbergen. Plaats een schuifdeur of scheidingswand in de keukenruimte. Dit scheidt je keuken helemaal af alsof het een andere kamer is en laat je ruimte groter lijken dan ze is.


4. Creëer een samenhangend pallet.
Door in je hele ruimte dezelfde kleur verf te gebruiken creëer je een gevoel van samenhang. Je kunt daarvoor ook een 2-kleurencode gebruiken. Een voorbeeld zou zijn je muren wit te schilderen maar zwart-witte meubels of vis vers te hebben.

5. Spiegels en verlichting.
Zoals we in een paar van onze vorige blogs al vermeldden, zijn spiegels altijd een hulpmiddel voor kleine ruimtes. Ze kaatsen licht van de ramen, waardoor het oog denkt dat de ruimte veel helderder en groter is. Dit hangt ook af van je verlichting. Als je niet zo’n lichte woning hebt, kun je eenvoudig wat lampen of hanglampen toevoegen om je huis op te fleuren. De spiegels zullen dit licht dan dubbel weerkaatsen. De volgende manier om dit te doen is door een spiegel in de buurt van een raam te plaatsen, zodat hij het natuurlijke licht kan absorberen.

3 tips om te onthouden bij het inrichten van een studio appartement om groter te lijken.
– Scheid kamers van elkaar met scheidingsmiddelen.
– Creëer een samenhangend pallet.
– Spiegels en verlichting zijn belangrijk.

Wil je je kleine ruimte groter maken? Bekijk hier onze verscheidenheid aan voorwerpen om dat te doen.
Voor meer tips voor thuis deocreren en binnenhuisarchitectuur lees je onze vorige blogs hier.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen