Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe weet je wanneer het tijd is om je bank te vervangen?

De gemiddelde levensduur van een tegenwoordig gekochte bank is zeven tot 15 jaar, maar helaas weten niet veel mensen dit. Bijna 80% van de mensen heeft maar één keer in zijn leven een bank gekocht en sindsdien dezelfde gebruikt. De meeste sofa’s zijn gebouwd om lang mee te gaan, dus wanneer weet je wanneer het tijd is om een sofa te vervangen? Hier zijn 5 tekenen waar je op kunt letten om te weten wanneer het tijd is om je bank te vervangen.


5 manieren om te weten wanneer het tijd is om je bank te vervangen.

1. Je zakt er in weg.
Als je bank je niet langer een comfortabel gevoel biedt als je erin zit of ligt, is het tijd om afscheid te nemen. Je hebt weinig aan een bank als hij je geen comfort of steun biedt als je erop zit. Je kunt de kussens misschien opvullen met opvulmateriaal, maar uiteindelijk moet je ze toch vervangen, of de hele bank.


2. Je hoort krakende geluiden.
Als je piepende, ploffende, of krakende geluiden hoort telkens als iemand gaat zitten, zijn dat waarschuwingssignalen dat de bank beschadigd is. Hoe meer je hem gebruikt, hoe zwakker hij zal worden. De kosten van het repareren van een bank zijn bijna even hoog als het kopen van een nieuwe, dus daar moet je op letten voor je hem ter reparatie aanbiedt.


3. De stof valt uit elkaar.
Dagelijks gebruik, springende kinderen, en huisdieren verslijten uiteindelijk de meeste stoffen in de bank. Uiteindelijk zal de stof de bekleding eronder blootleggen. Verbleken komt door een bank direct voor een raam te zetten dat direct zonlicht ontvangt. Niet alleen zal de kleur veranderen, maar de zonnestralen kunnen ook de vezels verzwakken tot ze scheuren.


4. Hij past niet meer in je ruimte.
De bank die je in je eerste studio-appartement had, past waarschijnlijk niet goed in de woonkamer van je huis met twee slaapkamers. Een bank die er propperig uitziet naast andere meubels neemt te veel ruimte in en is niet groot genoeg voor iedereen in je huishouden is klaar om weg te gaan.


5. Je bent altijd bezig iets te repareren.
Of het nu de arm is die er soms af valt, een poot of de rugleuning, dit is beslist een teken dat je een nieuwe bank moet kopen. Je kunt jezelf een heleboel tijd besparen door een nieuwe bank te kopen in plaats van telkens als je lekker zou willen zitten een poot te repareren; alleen maar om er vroeg of laat weer af te vallen. Hem laten repareren is ook een optie, maar een bankstel repareren is beslist niet goedkoop en het is logischer hem in plaats daarvan te vervangen.

3 tekenen om op te letten om te weten wanneer het tijd is om een bank te vervangen.
– Hij zit niet meer comfortabel.
– De stof valt uit elkaar.
– Hij maakt voortdurend lawaai.

Heb je onlangs een van deze dingen bij je bank opgemerkt? Ben je op zoek naar vervanging van de bank in je huis? Bekijk dan hier onze bankstellen. Voor meer tips voor je woninginrichting, bekijk je hier onze vorige blogs.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen