Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Hoe zoek je het perfecte nachtkastje?

Hoe het perfecte nachtkastje vinden.

Bij het kiezen van de juiste meubelstukken voor de slaapkamer richten we ons meestal meteen op het bed, het nachtkastje wordt meestal verwaarloosd, hoewel het net zo belangrijk is. Dit meubelstuk helpt ons bij onze dagelijkse routine van slapen en wakker worden, door steeds een handje te helpen. Het nachtkastje kan ook een mooi onderdeel zijn van de kamerinrichting, en stijl en persoonlijkheid combineren. Nachtkastjes zijn er in alle maten, vormen, en stijlen, wat het vinden van het perfecte paar een beetje moeilijk maakt. Daarom geven we een paar tips om je bij deze keuze te helpen. Hier zijn 5 tips over hoe je het perfecte nachtkastje kunt vinden.


5 manieren om het perfecte nachtkastje te vinden.


1. Grootte.
De grootte is een van de eerste dingen die je moet overwegen bij het kiezen van het perfecte nachtkastje. Hoeveel ruimte heb je aan elke kant van je bed, en hoeveel oppervlakte heb je nodig? De afmetingen van nachtkastjes zijn een andere belangrijke overweging, een gemakkelijke regel bij het kiezen van de hoogte van nachtkastjes is er een te zoeken die ongeveer even hoog is als de bovenkant van je matras. Je moet ook bedenken hoeveel oppervlakte je boven op je nachtkastje nodig hebt voor dingen als verlichting, wekker, smartphone oplader, enz.


2. Stijl van het nachtkastje.
Er zijn heel wat nachtkastje stijlen uit, maar er is een nachtkastje voor iedereen. Als het om materialen gaat is hout het meest gebruikte materiaal voor nachtkastjes. Ze kunnen rijke textuur en kleur aan je ruimte toevoegen. De materiaalkeuze voor je nachtkastje hangt af van het inrichtingsvoorstel dat je de kamer wilt geven. Voor een meer klassieke en elegante inrichting gebruik je een goed houten nachtkastje.


3. Opbergruimte.
Wil je je nachtkastje gebruiken als een ander stuk opbergruimte in je slaapkamer, zoek dan een nachtkastje met laden of kasten. Dit geeft je niet alleen de ruimte die je nodig hebt, maar het geeft je ook extra oppervlakte gezicht. Je kunt zelfs gaan voor een klein dressoir in plaats van een nachtkastje voor meer opbergruimte, of als je een kleine kamer hebt en geen plaats hebt voor beide.


4. Bij elkaar passende stukken.
Een gemakkelijke manier om een uniforme uitstraling in je slaapkamer te creëren is door een nachtkastje te kopen dat qua kleur bij elkaar past. Zo kun je een perfect bij elkaar passende look creëren tussen je nachtkastjes, bed, dressoirs, en andere slaapkamermeubelen. Als je liever je andere meubels mixt en matcht, zal het gebruik van complementaire nachtkastjes helpen om een samenhangende look te houden.


5. Verlichting
Het licht moet goed geplaatst zijn en helder genoeg om te lezen. Als er plaats is, wordt een tafellamp altijd aangeraden. Zo niet, dan worden ook wandhanglampen voorgesteld. Het licht moet gemakkelijk aan en uit te zetten zijn. Plaats een schakelaar aan een snoer in plaats van boven bij de lamp, zodat je er zonder al te veel moeite bij kunt. 


3 tips om te volgen bij het kiezen van het perfecte nachtkastje.
– Kies de juiste maat.
– Zorg voor de juiste verlichting.
– De stijl maakt een verschil.

Op zoek naar de stukken voor je nachtkastje? Bekijk onze verscheidenheid aan stukken hier. Voor meer inspirerende tips voor woninginrichting bekijk je onze vorige blogs hier.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen