Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Tips om te overwegen bij het inrichten van een kleine woonkamer

Een woonkamer inrichten is verre van eenvoudig omdat er zoveel is om rekening mee te houden. Niet iedereen heeft een woonkamer van grote afmetingen, dus kan het nog moeilijker zijn om de ruimte te vinden om mee te werken als je probeert het zo gezellig mogelijk te maken. Er zijn veel manieren waarop je je woonkamer kunt inrichten om er ruim en gezellig uit te zien. Hier zijn 5 tips om rekening mee te houden bij het inrichten van een kleine woonkamer.


5 tips voor het inrichten van een kleine woonkamer.


1. Kies de juiste bank.
Het belangrijkste meubelstuk is de sofa. Dit ene meubelstuk kan de kamer maken of breken en te vaak kiezen mensen er een die te groot is voor de kamer. De sofa moet licht aanwezig zijn in de kamer, wat betekent dat hij niet het gevoel moet geven dat hij de hele woonkamer in beslag neemt. De beste manier om dat te doen is door dikke armen, hoge armen, en hoge rugleuning sofa’s te vermijden. Kies een bank met een klein profiel, deze banken raken de grond niet en staan meestal op poten, wat op de een of andere manier een ruimtelijker effect geeft.


2. Benadruk de ruimte van de kamer.
Je kunt de kleine woonkamer groter doen lijken door een smalle kast, spiegel, of wandkunst tegen de muur te zetten die van het plafond tot de vloer loopt. De kamer heeft misschien niet genoeg breedte, dus is het belangrijk om in plaats daarvan de hoogte van de kamer te benadrukken. Dit schept evenwicht en houdt op de een of andere manier de hersenen voor de gek om de kamer groter te laten lijken. Bekijk hier meer tips over hoe je een wandspiegel kunt gebruiken om een kamer groter te laten lijken.


3. Lichte kleuren.
Lichte tinten staan erom bekend dat ze elke kleine woonruimte gezellig en uitnodigend doen aanvoelen, en niet zo gesloten. Het hebben van lichte meubels, muren en gordijnen versterkt het natuurlijke licht in je woonkamer, terwijl donkere kleuren het licht absorberen en een meer geclusterd gevoel geven. Hou je wel van donkere kleuren, zoals een zwarte muur, dan kun je lichtgekleurde meubels gebruiken om licht te brengen, of omgekeerd.

4. Creëer meer bergruimte.
De beste manier om een ruimtelijker effect te creëren is met zwevende meubels, zoals een hangend wand-tv-meubel, of zwevende planken. Een andere manier om dit te doen is door te investeren in multifunctionele meubelstukken, zoals een salontafel met een verborgen opbergvak, of een bank met opbergruimte onder de zitting.


5. Minder is meer.
Denk aan de noodzakelijke voorwerpen die in de woonkamer nodig zijn. Alle andere voorwerpen kun je gemakkelijk ergens anders opbergen of op een zwevende plank zetten. Denk niet dat je elke centimeter van de kamer moet gebruiken, want dat schept een onnodige cluster.


3 belangrijke tips om te volgen bij het inrichten van een kleine woonkamer.
– Lichte kleuren geven een ruimtelijker effect.
– Minder is altijd meer.
– Verdubbel je ruimte met de juiste meubels.


Ben je op zoek naar de juiste meubelstukken om je kleine woonkamer te verheffen? Bekijk dan onze ruime keuze aan meubelstukken die perfect bij je stijl kunnen passen bij Kelvi.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen