Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Tips voor badkamerinrichting die een kleine badkamer groter maken

Kleine badkamers kunnen lastig zijn om in te richten omdat ze compact zijn, en niemand houdt van benauwdheid. Je hoeft je echter niet door de beperkte ruimte te laten tegenhouden om groots te leven. Een kleine ruimte hoeft er niet rommelig uit te zien of krap aan te voelen als je er een paar slimme trucjes in verwerkt. Er zijn wel een paar voordelen van een kleine badkamer, met minder vierkante meters om je mee bezig te houden is het goedkoper om te renoveren, sneller schoon te maken, en gemakkelijker in te richten. Er zijn veel manieren om de illusie van meer ruimte te wekken en tegelijk het maximum te halen uit wat je hebt. Hier zijn een paar tips voor het inrichten van een kleine badkamer.


5 tips voor het inrichten van een kleine badkamer.

1. Word creatief met opbergruimte.
Sommige van de beste ideeën voor een kleine badkamer hebben alles te maken met ruimte creëren voor opslag, ook voor je zeepjes en flessen. Als je douche te weinig ruimte heeft, kun je er gemakkelijk een plank in installeren. Gebruik deurhaken voor handdoeken en badjassen of over de deur zakjes om kleine benodigdheden (haar, make-up) in op te bergen. Flessen en tubes verspreid over het aanrecht leiden gegarandeerd af van al het andere. Een kaptafel met lades en deurtjes kan die dingen opgeborgen houden. Gebruik de ruimte onder de wastafel door er een handdoekenstandaard met mooi opgerolde handdoeken neer te zetten.


2. Installeer een zwevende plank.
Een zwevende plank zal een redder in nood zijn voor eerste levensbehoeften als washandjes, handzeep, kaarsen, en tissues. Overweeg een eenvoudige glazen plank vlak onder de spiegel voor een mooie, symmetrische uitstalling. Er is bijna altijd wel een plekje voor een plank of twee, zelfs als een volle kast niet zou passen. Door mooie dingen naar de open schappen te verplaatsen, maak je kastruimte vrij voor al die niet-zo-leuke badkamerbenodigdheden.


3. Houd de dingen helder.
Een geheel witte badkamer laat elke weggestopte ruimte groter en helderder aanvoelen. De lichtere kleuren openen de ruimte en geven je ruimte om te ademen. Dit geeft ook een dubbel lichteffect als de lichten in je badkamer op de heldere kleur weerkaatsen, nog meer als je een raam hebt dat natuurlijk licht binnenlaat.


4. Kies een grote spiegel.
Wees niet bang voor grote stukken in een kleine badkamer. Een reusachtige spiegel kun je boven de wastafel plaatsen of door de hele badkamer spannen. Door dit te doen creëer je dubbele ruimte en kun je er ook meer dan één persoon tegelijk gebruik van laten maken. Spiegels weerkaatsen het licht en laten een ruimte opener aanvoelen.


5. Leid af van de grootte met behang of kunst.
Geen enkele ruimte is te klein voor kunstwerken. In feite zijn kleine ruimtes soms de perfecte plaatsen om dingen aan de muur te tonen. Probeer een kunstmuur achter het toilet te maken, met foto’s die je bij de badkamer vindt passen. Behang maakt een statement in elke ruimte en de badkamer is geen uitzondering. badkamers met een douche of bad zullen gespecialiseerd papier nodig hebben om te voorkomen dat stoom het beschadigt. Ga in de richting van een unieke, gedurfde print om de impact in een kleine ruimte als deze te maximaliseren.

3 tips om een kleine badkamer groter te laten lijken.
– Zoek nieuwe opbergruimte.
– Zwevende wastafels en planken.
– Houd het licht.

Ben je op zoek naar nieuwe manieren om je kleine badkamer in te richten? Bekijk hier onze verscheidenheid aan artikelen. Voor meer tips voor woninginrichting, bekijk je hier onze vorige blogs.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen