Shopping Cart

✓ Groot assortiment

✓ Gratis verzending boven €50,- binnen Nederland

✓ Snelle klantenservice

Tips voor het inrichten van een kinderslaapkamer

Een ruimte voor je kind inrichten moet een leuke ervaring zijn. Het kan echter ook een hele uitdaging zijn. Het plannen van een geslaagde kinderslaapkamer hangt af van veel vooruitdenken. Het belangrijkste element bij het ontwerpen van deze kamer moet zijn dat er een evenwicht is tussen functioneel en leuk. De kunst is om een jeugdige energie in de inrichting te brengen zonder de essentiële aspecten te negeren. Deze tips voor het inrichten van een kamer helpen je een mooie en functionele plek te creëren waar je kind graag tijd in zal doorbrengen.

5 manieren om de slaapkamer van een kind in te richten.

1. Integreer hun persoonlijke favorieten.
De meeste kinderen hebben een voorkeurspersonage uit een film, TV show, liedje, enz. waar ze zich hartstochtelijk bij voelen. Een gemakkelijke manier om dit te doen is verwijderbare muurstickers te kopen die je kunt afpellen als je kind niet meer van dat specifieke personage houdt. Je kunt ook themabeddengoed en dekens van dat personage kopen. Kinderen veranderen vaak van gedachten, dus als ze nog geen favoriet personage hebben, probeer dan een thema te maken. Suggesties kunnen zijn een prinsessenthema voor een meisje en een raceauto-thema voor een jongen. Dit hangt echter af van je kind en zijn voorkeur, zorg ervoor dat je rekening houdt met zijn of haar voorkeuren en gewoonten. Elk kind is uniek op zijn of haar manier.


2. Denk aan opbergruimte.
Houd de boel opgeruimd met open plankopbergers. Open opbergers zijn een prima manier om een slaapkamer er netjes uit te laten zien; terwijl ze dingen buiten bereik van jongere kinderen houden, helpen ze je ook om verschillende decorstukken in de kamer uit te stallen. Doordat ze van de vloer zijn nemen ze nauwelijks ruimte in beslag. Maak aantrekkelijke keuzes, zoals een kast die bij het thema van de kamer past. Kleurrijke manden en kisten zijn een andere optie om vaak gebruikt speelgoed en kleren in te leggen. Ga voor bedden met planken en lades eronder om speelgoed, enz. in op te bergen. Zo blijft alle rommel uit het zicht.

3. Kinderen houden van kleuren.
Een kleurenschema kiezen zal een lange weg gaan om die levendige, jeugdige vibe in de kamer van je kind te brengen. Gebruik de favoriete kleuren van je kind met kleurrijke spreien, gordijnen en vloerkleden om de kamer van je kind op te fleuren. Zorg ervoor dat je felle kleuren uitbalanceert met wat rustgevende neutralen voor een aangenaam beeld. Je kleine meid mag nu dol zijn op alles wat roze is, maar dat wil niet zeggen dat ze dat later ook zal doen, en de gedachte dat je over een paar jaar de hele kamer opnieuw moet verven is vreselijk.


4. Verdeel ruimtes voor verschillende activiteiten.
Het hebben van verschillende verdeelde gebieden in de slaapkamer voor verschillende activiteiten kan helpen bij werk en spel. Een voorbeeld kan zijn het maken van een huiswerkstation of werkruimte die oudere kinderen kan helpen meer verantwoordelijk en geconcentreerd te zijn op hun schoolwerk of projecten. Voor jongere kinderen schept het hebben van een speelgoed/speelplaats organisatie rond bedtijd omdat speelgoed geen deel uitmaakt van het slaapgedeelte. Het verdelen van ruimtes kan de ruimte ook groter doen lijken en aanvoelen.


5. Gemakkelijk uit te breiden.
De grootste uitdaging bij het inrichten van de kamer van je kind is dat je vaak moet upgraden, de voorkeuren van je kind zullen zeker veranderen naarmate hij of zij opgroeit. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om de inrichting te veranderen in een schema dat bij de leeftijd past als en wanneer dat nodig is. Een manier om dit te doen is te kiezen voor een neutraal schema en te versieren met kleurvlekken, spreien, en kunstwerken die je kunt veranderen naarmate je kind opgroeit. Laat altijd extra ruimte over om meer opbergruimte aan te brengen of een groter bed in te schuiven.

Op zoek naar de juiste stukken om aan de kamer van je kind toe te voegen? Bekijk onze verscheidenheid aan artikelen hier. Voor meer tips voor het inrichten van je huis, bekijk je onze vorige blogs hier.

Gratis verzending in NL

Op alle bestellingen boven €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden? Retourneer binnen 14 dagen

100% Veilige betaling

iDeal / Creditcard / Achteraf betalen